Arktisen jään uinti Lapissa

Uinti jäässä? Todella? Luultavasti ensimmäistä kertaa kuulit siitä, että se kuulosti vitsiltä, ​​joltakin mahdottomalta tai ainakin hullulta… mutta juuri sitä me teemme risteilyillämme.

Ensimmäisen tunnin murtamisen jälkeen kapteeni valitsee merestä paikan pysäyttääkseen jäänmurtajan. Sitten puemme rohkeat matkustajamme ihaniin ja armollisiin selviytymispuvuihimme, jotta he eivät jää kylmäksi ja kelluvat vaivattomasti. Jotkut ovat aluksi hieman hermostuneita, loppujen lopuksi hyppäävät jään ympäröimänä veteen keskellä arktista talvea. Epäilemättä on kylmä! Jotkut muut ovat innoissaan eivätkä malta odottaa pääsevänsä hyppäämään heti, kun he pääsevät lähemmäksi lavaa, joka johtaa heidät laivan potkureiden muodostamaan luonnolliseen uima-altaaseen.

Ja kun he ovat vedessä, taikuutta tapahtuu, koska hymyt ja ilo täyttävät kylmän ilman, joka hetken tuntuu jopa hieman lämpimämmältä. Lapset ja vanhukset leikkivät ja nauravat kuin heidän välillään ei olisi eroa, kun valokuvaajamme yrittää vangita jokaisen hymyn. Jääuintikokemuksen jälkeen pumppaamme rohkeita uimareita kuumalla gloggglogg or glogi, perinteinen pohjoismainen juoma, erittäin suosittu vuoden kylminä kuukausina.

Kelluminen jään ympäröimänä on ainutlaatuinen kokemus, joka säilyy varmasti pitkään. Näiden maiden tarjoama hiljaisuus ja yksinäisyys on unohtumaton kokemus kaukaisista paikoista ja suurista kaupungeista saapuville. Elämä pohjoisessa on erilaista, pitkät ja kylmät talvet kutsuvat toisenlaiseen tilaan, stressille tai kiireelle ei ole sijaa. Pelkästään siellä oleminen, keskellä Itämerta kellumassa, voi antaa rauhan tunteen, on kylmää, jäätä on kaikkialla ja silti ei ole kylmä.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.