Perustietoa jäänmurtajalaivoista

Jäänmurtaja, kuten nimestä voi päätellä, on laiva, joka on erityisesti suunniteltu kulkemaan jään peittämän veden läpi, murtamaan jään matkan varrella ja avaamaan turvallisen polun itselleen ja muille aluksille.  

Voidakseen navigoida jään peittämillä merillä jäänmurtajat tarvitsevat kolme pääominaisuutta: vahvistetun rungon, ainutlaatuisen jäänpoistomuodon ja riittävän tehon, jotta alus murtautuu jään läpi.

Polar Explorer Icebreaker

 

Jäänmurtajien ja arktisen alueen tutkimusten historia

Ensimmäiset arktisten merien tutkijat olivat arktiset alkuperäiskansat, jotka käyttivät kajakkeja, jotka eivät tietenkään kyenneet murtautumaan jään läpi, vaan olivat riittävän kevyitä kantamaan yli jäätyneen veden.

Seuraavaksi tulivat viikingit, jotka matkustivat Pohjois-Atlantilla 9th ja 10th vuosisadat. He kuitenkin kulkivat suhteellisen lämpimän keskiajan enimmäkseen jäättömien vesien läpi.

Ensimmäiset todelliset jäänmurtajat ovat peräisin 11th luvulla, kun Jäämeren rantojen asukkaat keksivät erityisen vahvistetun purjelaivan nimeltä Kochi, joka soveltui arktisten merien jäisiin olosuhteisiin ja toimi ensimmäisenä arktinen jäänmurtaja.

 

Nykyaikaiset jäänmurtajat

Vuonna 19th luvulla ensimmäiset höyrykäyttöiset jäänmurtajat rakennettiin käyttämällä samanlaisia ​​vahvistustoimenpiteitä vahvimpien koskaan rakennettujen puualusten luomiseksi. Vuonna 1964 venäläiset rakensivat Pilot-nimisen jäänmurtajan, jota pidetään nykyaikaisten potkurijäänmurtajien edeltäjänä.

Nykyiset jäänmurtajat ovat joko diesel- tai ydinkäyttöisiä ja palvelevat monia eri tarkoituksia – kauppareittien auki pitämisestä tieteellisen tutkimuksen avustamiseen matkailijoiden risteilyihin.

 

Jäänmurtaja Lapissa

Jäänmurtaja Sampo sijaitsee Kemissä ja lähtee Kemin Ajoksen satamasta.

Oma Polar Explorer käyttää arktisen jäänmurtajana Ruotsin Lapissa. Jäänmurtaja rakennettiin alun perin vuonna 1976, ja se tarjoaa nykyään matkailijoille ja Lapin asukkaille mahdollisuuden purjehtia jäisillä vesillä ja nauttia ainutlaatuisesta 3 tunnin jäänmurtajaristeilyn seikkailusta. RovaniemiPohjois-Suomessa sijaitsevalla museolla on myös kiehtovia historiallisia kohteita.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.