Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 30 €/hlö (sis. pikkulapset) veloitetaan varaushetkellä. Loppumaksu veloitetaan 30 päivää ennen risteilypäivää. Mikäli varaus tehdään 30 vrk tai vähemmän ennen risteilyn lähtöä, koko maksu veloitetaan välittömästi.

No cancellation fees are charged if cancelled 31 or more days before cruise departure. 30 € booking fees per person are non-refundable.
Mikäli varaus peruutetaan 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 %.

Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto myöhästymisestä, mikä johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 %:n peruutusmaksu. Uudelleenvaraus riippuu saatavuudesta ja lisämaksusta 50€/hlö.

Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydentilasta tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.
Kaikki peruutukset ja muutokset tulee tehdä kirjallisesti ja päivättynä toimiston aukioloaikoina Suomessa (08:00-16:00, +2 GMT, ma-pe) sähköpostitse [sähköposti suojattu]

Risteilyn päivämäärää ja kellonaikaa voidaan muuttaa milloin tahansa, kuitenkin viimeistään 72 h ennen risteilyn lähtöä. Risteilyn tai risteilypaketin hinta maksetaan lopullisen risteilyn valinnan mukaan.
Muutokset ovat saatavuudesta kiinni.
Jos päivämäärä muuttuu, risteilyt jäävät pitoon, peruutusaika lasketaan alkuperäisen varauspäivän perusteella.

POLAR EXPLORER PIDÄ OIKEUDET
– muuttaa Jäänmurtajaristeilyjen aikatauluja/sisältöjä jää- tai sääolosuhteiden tai muun vastaavan ylivoimaisen esteen vuoksi. Polar Explorer ei ole vastuussa mistään korvauksista tyytyväisyyden menetyksestä odottamattomien epäsuotuisten sääolosuhteiden sattuessa.
– risteilyn peruuttaminen, jos matkustajavarauksia ei ole riittävästi. Risteilyn peruuntuessa matkustajille tarjotaan joko vaihtoehtoinen laiva/aika/päivämäärä tai täysi hinta.

SUKKALAUSBUSSI
Kiinnitä huomiota valitsemaasi jäänmurtajabussin noutopaikkaan ja -aikaan. Noutoaika on aina noutopaikan paikallista aikaa.
Muita aktiviteetteja, kuljetuksia suunnitellessa tulee huomioida, että viivästyksiä saattaa esiintyä.

AIKAVYÖHYKKEET
Huomioi Suomesta tullessasi, että Suomi on tunnin edellä Ruotsia ja risteilyjen lähtöajat esitetään molemmilla ajoilla.

ALKUKAUSUN RISTEILYT JOULUKUUDESSA
Joulukuun alun risteilyt kulkevat normaalisti kaikissa jääolosuhteissa. Huomaa, että jään ja sen paksuuden taataan vasta joulukuun puolivälissä. Varaamalla jäänmurtajaristeilyn joulukuun alkuun matkustaja hyväksyy risteilyn mahdollisissa heikoissa tai "ei jäätä" olosuhteissa. Jäällä kävely voi olla mahdollista vasta tammikuun alussa.

UIMATOIMINTA
Polar Explorer Oy ei ole vastuussa mistään korvauksista tyytyväisyyden menettämisestä, jos uinti peruutetaan turvallisuussyistä tai odottamattomista epäsuotuisista sääolosuhteista.

VIIVEISTÄ
Polar Explorer Oy ei ole korvausvelvollinen sääolosuhteista, tieliikenteestä tai muista tapahtumista johtuvista viivästyksistä aiheutuneista vahingoista.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.