Merkittävä suomalainen kaupunki: Rovaniemi Nähtävyydet, Hotspotit ja historialliset kohteet

Perustamisestaan ​​vuonna 1453 lähtien viehättävä ja viehättävä Rovaniemen kaupunki on kasvanut, laajentunut ja asettanut vaatimuksiaan maan aloittelevalla matkailualalla. On kuitenkin tärkeää huomata kaupungin vaatimaton alku ennen nykyisen maiseman tutkimista.

Katsotaanpa siis tarkemmin Rovaniemen mielenkiintoista alkuperää ja historiaa sekä Rovaniemen tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Rovaniemen historia

- saamelaiset, joita puhekielessä kutsutaan Lappit or Lappilaiset, kuuluvat alkuperäiskansoihin, jotka muodostavat suurimman osan Rovaniemen verilinjoista, minkä vuoksi paikalliset tavat ja yhteiskunnalliset normit juurtuvat vahvasti saamelaisiin ideologioihin ja uskomuksiin. Perinteisesti he harjoittavat poronhoitoa.

Rovaniemen seutu pyöri 1450-luvulla kokonaan pienten kylien, karjanhoitotilojen ja lukuisten maatalouskeskittymien ympärillä, vaikka kalastus ja metsästys olivat myös hyvin yleisiä. Kesti kuitenkin noin 300 vuotta ennen kuin Rovaniemi nousi julkisuuteen, ja suurin osa sen kasvusta ja laajentumisesta tapahtui 1800-luvulla.

Koko vuoden 19th luvulla Lapin läänissä tapahtui seismiset taloudelliset muutokset, jotka johtuivat laajojen hakkuualueiden, mineraalikaivosyritysten ja muiden tuottoisten hankkeiden kehittymisestä alueen runsaiden luonnonvarojen tukemana. Rovaniemi nousi nopeasti Lapin läänin merkittävimmäksi kaupalliseksi keskukseksi, ja se on kantanut arvonimeä tähän päivään asti.

Nykyajan Rovaniemi

Pohjois-Suomessa harvinaisen maantieteellisen sijaintinsa ja ainutlaatuisten topografisten ominaisuuksiensa vuoksi Rovaniemen seutu on pysynyt suhteellisen koskemattomana ja turmeltumattomana vuosisatojen ajan.

Tästä syystä tässä viehättävässä kaupungissa on jäljittelemätön sekoitus perinteisyyttä ja nykyaikaisuutta, mikä on lisännyt merkittävästi matkailutoimintaa, ja yli 500,000 XNUMX kansainvälistä kävijää saapui pelkästään viimeisen vuoden aikana.

Rovaniemen nähtävyydet: Miksi matkustaa Rovaniemelle?

Halusitpa sitten harrastaa jännittäviä luontoretkiä, opettavaisia ​​museoretkiä, jännittäviä yöretkiä tai vilkkaita ostosretkiä, Rovaniemen matkailualalla on jokaiselle jotakin; Kuitenkin, kuten jokainen kokenut jetsetter kertoo, on tärkeää korostaa suosituimpia nähtävyyksiä. Haluat keskittyä seuraaviin toimintoihin:

Jäänmurtajaristeily: Kätevä shuttle-bussi noutaa sinut Rovaniemeltä, Kemiltä tai Leviltä ja vie sinut suoraan Polar Explorerin viralliselle laiturille, jolloin pääset maailman suurimmalle turistimurtajalle. Henkeäsalpaavan kolmen tunnin kiertueen aikana voit nähdä laajan Perämeren koko komeudessaan, nähdä upeita jäätä murskaavia näyttelyitä ja jopa pukea kellunta-selviytymissviitin ennen uimista lahden jäisissä vesissä. Tämä ainutlaatuinen jäänmurtajaristeily on retki, jota et yksinkertaisesti voi jättää väliin.

Joulupukin kylä: St. Nickin ja kaikkien hänen avustajiensa haltioiden pääasuntona tämä jouluaiheinen huvipuisto on jatkuvasti yksi suurimmista vetonauloista koko Lapissa. Maailmankuulu Joulupukin Pajakylä on talvinen ihmemaa – eikä vain lapsille – aina paikan päällä olevista runsaista ravintoloista ja loistavista kaupoista aina läsnä oleviin tonttuesityksiin ja jännittäviin rekiajeluihin.

Arktikumin tiedemuseo: Sijaitsee Rovaniemen sydämessä Kemijoen rannalla, löydät upean museon, jossa on maailman upeimpia infrastruktuurisuunnitelmia ja näyttelyitä. Rakennusmateriaaleja ovat graniitti ja mänty. Arktikumin tilojen visuaalisesti vaikuttavin osa on 172 metriä pitkä lasikäytävä, joka toimii ”porttina pohjoiseen”.

Jos haluat vierailla useammissa Suomen kaupungeissa ja alueilla, Lue aiheesta Suomen Lapin tärkeimmät nähtävyydet - täällä.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.