Suosituimmat nähtävyydet Rovaniemellä, Lapissa

Rovaniemi on Lapin läänin pääkaupunki Suomessa, tunnetuin joulupukin väitetty kotipaikka. Vaikka kaupunki tuhoutui lähes kokonaan toisen maailmansodan aikana, se on sittemmin modernisoitu täysin. Maantiematka Lappiin voi olla erinomainen päätös ja Rovaniemi on matkailijoiden keskipiste. Seuraavassa on lista Lapin parhaista tekemistä Rovaniemen kaupungissa.

#1 Husky Safari


Husky-safaria ei voida tehdä missään, paitsi tietyillä alueilla, joilla on alhainen lämpötila. Eläintarhoihin ja teemapuistoihin on suhteellisen helppo päästä, mutta husky-safari on hieman harvinaisempi. Rovaniemellä vierailevien kannattaa harkita husky-safaria Huskypointin tai Bearhill Huskyn kanssa, sillä niille, jotka haluavat vain maistaa safaria, on tarjolla Husky Park napapiirillä.
Safarin hinta riippuu sen kestosta ja vaihtelee muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan. Safarit ovat turvallisia ja sopivat perheille kokeneiden työntekijöiden ja korkeasti koulutettujen huskyjen kanssa.

# 2 Joulupukin Pajakylä

Rovaniemellä, Joulupukin kodissa, olisi sääli olla poikkeamatta vierailulle. Varsinkin jos matkustat lasten kanssa. Tämä on yksi suosituimmista turistinähtävyyksistä, ja lapset voivat tavata joulupukin henkilökohtaisesti. Joulupukin Pajakylä sijaitsee 8 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen napapiirillä ja siellä on tarjolla monenlaista majoitusta majoittuville matkailijoille. Alueella toimii myös useita kahviloita, ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja matkatoimistoja. Joulupukin porot ovat myös lähellä. Se on varmasti yksi Lapin perheystävällisimmistä tekemistä.

#3 Arktikumin tiedemuseo

Arktikumin tiedemuseo perustettiin vuonna 1992 ja se on hieman konservatiivisempi ja tieteellisempi kuin Joulupukin Pajakylä. Se on suosittu matkailukohde ja kokoussali. Arktikumin tiedemuseon näyttelyissä on esillä arktisen alueen historiaa, nykyelämää ja kulttuuria. Tieteestä, taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille museo on loistava tapa tutustua alueen elämään. Siellä on myös kahvila ja kirjasto vierailijoille.

# 4 Ylitä napapiiri

Napapiiri määrittelee maantieteellisen alueen. Se on pohjoisin viidestä suuresta leveyspiiristä maan päällä. Ympyrän yläpuolella on arktinen alue ja sen alapuolella pohjoinen lauhkea vyöhyke. Sijainti ei ole kiinteä, vaan liikkuu pohjoiseen 49 jalkaa vuosittain.

Kun olet niin lähellä ympyrää, voisi olla hyvä idea ylittää se. Voit virallisesti sanoa, että olet ylittänyt napapiirin ja viettänyt ainakin jonkin aikaa arktisella alueella. On olemassa suuri määrä oppaita ja yrityksiä, jotka voivat viedä sinut ympyrän yli retkelle. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata ajoneuvon ja ylittää sen vanhanaikaisen kartan avulla. Varmista vain, että olet perehtynyt ajamiseen Suomessa kylmissä olosuhteissa. Rovaniemi sijaitsee aivan kärjessä, joten se on napapiirin ylittämistä haluavien ihmisten keskipiste.

#5 Moottorikelkka Safari

Vaikka husky-safari voi olla hieno kokemus, moottorikelkka voi olla vielä parempi seikkailun tunteen ystäville. Moottorikelkat ovat ehkä yksi Rovaniemen suosituimmista nähtävyyksistä. Moottorikelkkasafariseikkailu kestää yleensä 2–6 tuntia ja sisältää usein katselun eläimiin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Nuoremmille on tarjolla myös minikelkkailua. Aikuisilta vaaditaan moottoripyörä tai ajokortti, vaikka monet ovat erikoistuneet pienten lasten perheille, joissa lapset voivat ajaa oppaan vetämässä reessä.

#6 Katso revontulet

Revontulet (Aurora Borealis) ovat mahtava spektaakkeli niille, jotka ovat onnekkaita todistamaan niitä. Ne ovat seurausta sähköisesti varautuneiden kaasuhiukkasten törmäyksistä, joissa on kaikkien värien eloisia kimaltelevia sävyjä. Voi olla hieman vaikeaa nähdä valot toiminnassa ilman ennakkotutkimusta ja tietämystä.

Keväällä tai talvella on parasta mennä pyytämään niitä, ja tarvitset myös selkeää taivasta. On selvää, että sinun on oltava leveysasteella, jossa revontulet esiintyvät. Jos matka voidaan ajoittaa täysikuun kanssa, mahdollisuudet kasvavat merkittävästi. Onneksi Lappi on yksi parhaista paikoista nähdä Aurora Borealis, vaikka se ei ole koskaan varmaa.

#7 Nuku Snow-hotellissa

Lumihotelli on hotelli, joka on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta. Se on ehdottomasti kokemus, jota kaikkien vierailijoiden tulisi kokeilla. Monet lumihotellit ovat moderneja ja ylellisiä. Saatavilla on myös lasi-igluja. Monissa lumihotelleissa on esillä jäätaidetta ja sängyt ovat kokonaan jäätä, vaikka makuupussit ja poron turkikset pitävät vieraat lämpimänä. Lämpötilat vaihtelevat yleensä 0 ja -5 asteen välillä. Jäähotellien auloissa on usein mahdollista vierailla turistina ilman huonevarausta. Jos jäästä tehty sänky ei sovi kaikille, lämmin lasi-iglu mahtuu suuren kysynnän vaativille asiakkaille. Yötaivaan tarkkailu Aurora Borealiksen kanssa suoraan omasta sängystä on lasiigluissa majoittuessa tärkein etu.

#8 Jäänmurtajaristeily

An jäänmurtaja on pohjimmiltaan jättiläinen alus hajottaa jäätä. Ne selviävät olosuhteista toisin kuin muut laivat suunnittelutavan vuoksi. An jäänmurtajaristeily voi olla loistava tapa tutkia vesiä. Se on ehkä yksi parhaista asioista Lapissa.

Road trip Lappiin?

Rovaniemi on erinomainen matkailukohde monestakin syystä ja alueella riittää tekemistä. Siellä on upeat maisemat, erinomaista ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Jääloma on jotain erilaista, ja kaupungin vierailijat eivät varmasti jää jumiin viettämään aikaa. Lapin parasta tekemistä löytyy usein Rovaniemeltä.

 


Haetaan saatavuutta…


FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.