Missä jäänmurtajia käytetään?

Kun otetaan huomioon niiden erityinen tarkoitus matkustaa jään peittämien vesien läpi, jäänmurtaja-aluksia käytetään enimmäkseen maapallon kylmimmillä alueilla, joihin kuuluvat Etelämanner ja Jäämeri.

Näin ollen suurimmat jäänmurtajat ovat maat, joilla on myös suuria jään peittämiä alueita. Näitä ovat Venäjä, Yhdysvallat, Kanada, Suomi, Ruotsi ja Saksa.

Itse asiassa tämän luettelon kolmella ensimmäisellä maalla on myös neljä maailman viidestä suurimmasta jäänmurtajasta.

 


 

Parhaat jäänmurtajalaivastot maailmassa

Vuonna 2010 Yhdysvaltain rannikkovartiosto loi ensimmäisen luettelon maailman suurimmista jäänmurtajista. Heidän luettelonsa mukaan suurimmat jäänmurtajalaivastot ovat Venäjällä, Suomessa ja Ruotsissa.

Venäjä

Venäjä on ylivoimaisesti suurin jäänmurtajien operaattori tällä hetkellä maailmassa. Sen laivasto on 37 jäänmurtajaa ja useita muita joko suunnitteilla tai jo rakenteilla.

Venäjä omistaa myös maailman suurimman ja tehokkaimman jäänmurtajan (vuodesta 2011), NS 50 Let Pobedyn. Tämä venäläinen Arktika-luokan ydinkäyttöinen jäänmurtaja on 524 jalkaa pitkä ja suunniteltu murtamaan jopa 2.8 metrin paksuisen jään

 

Jäänmurtaja Lapissa: Ruotsi ja Suomi

Ylhäällä pohjoisessa selkämeri kaikki satamat jäätyvät talviaikaan. maantieteellisestä sijainnista johtuen teollisuudenalat ovat erittäin riippuvaisia ​​merikuljetuksista. Marine Group Ruotsissa on suurin rooli talvisatamien pitämisessä auki talviaikaan. Sitä varten heillä on Arctic Icebreaker -laivasto, kuten polar Explorer ja Arctic Explorer. Se purjehtiminen Ruotsin Lapissa. Jäänmurtajasampo sijaitsee Suomen puolella Kemissä ja pääasiassa turistikäyttöön.

Seitsemän jäänmurtajan laivastollaan Ruotsi ja Suomi ovat molemmat maailman toiseksi suurimmat jäänmurtajat. Vaikka ne eivät todellakaan ole luettelon suurimmat maat, molemmilla on suuri tarve näille aluksille niiden sijainnin ja sääolosuhteiden vuoksi, jotka vaativat paljon jäänmurtokykyä.

Suurin osa jäänmurtajista on korkean hinnan ja suhteellisen spesifisen käyttötarkoituksensa vuoksi valtion, kuten Sampo-jäänmurtajan, omistuksessa. Viime vuosina arktisten risteilyjen suosion myötä kuitenkin löytyy yhä enemmän yksityisomistuksessa olevia jäänmurtajia, kuten Polar Explorer -jäänmurtaja, joka tarjoaa turisteille mahdollisuuden tutustua jäisiin vesiin arktisella risteilyllä arktisen jäänmurtajan kanssa.

Bussikuljetukset löydät osoitteesta Rovaniemi, Kemi ja Levi.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.