Betalnings- och avbokningsvillkor för sommarbesök

Sommarbesök är tillgängliga från 1 juni till 3 december. 

Minsta beställningspris är satt för besök enligt följande: 800 € för besök och 1500 € för besök och simning i överlevnadsdräkter. 80 € bokningsavgift per bokning debiteras vid bokningstillfället. Slutbetalning debiteras 7 dagar före besöksdatum. För att undvika avbokning, se till att det finns tillräckligt med pengar på ditt kort.

 Inga avbokningsavgifter tas ut vid avbokning 8 eller fler dagar före besöksdatum. 80 € inbetalda bokningsavgifter återbetalas ej. Vid avbokning 7 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avbokningsavgift.

Vid "no show", för sent till besöket tillkommer 100 % avbokningsavgift. Ombokning är en fråga om tillgänglighet och mot extra kostnad. 

Avbokningsavgifter tas ut Vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinsk skäl. Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Datum och tid för besöket kan ändras utan extra kostnad senast 8 dagar före besöket. Avgifter kan tillkomma för ändringar som görs 7 dagar eller senare före besöket. 

Alla avbokningar och ändringar måste göras skriftligen och dateras inom kontorstid i Finland (08:00-16:00, +2 GMT, mån-fre) via e-post [e-postskyddad]

POLAR EXPLORER BEHÅLLER RÄTTIGHETERNA

– att ändra tidtabellen/innehållet i theist på grund av väderförhållanden eller liknande skäl
– att ställa in ett besök, simaktivitet eller båda på grund av svåra väderförhållanden. Vid avbokning av besök erbjuds passagerare antingen alternativ tid/datum eller full återbetalning.

TIDSZONER

Besökstid är alltid lokal svensk tid. När du kommer från Finland, vänligen nnotera att Finland ligger en timme före Sverige och kryssningens avgångstider presenteras med båda tiderna.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan välja plats för hämtning och avlämning under bokningsprocessen. Priset kommer att beräknas därefter. Ditt bagage kommer att förvaras i bussen under turen. 

Ja, när du kommer med vår buss kan du förvara ditt bagage i bussen under hela resan. Ingen speciell reservation för bagage krävs.

Ja, du kan ta dig med din egen bil och parkera gratis vid kryssningsterminalen. Det finns ingen egentlig gräns mellan Finland och Sverige, du kan köra nonstop via gränsen.

Det finns ingen åldersgräns för att delta i en kryssning, barn i alla åldrar är välkomna ombord!
Överlevnadsdräkter finns i storlek 140 cm så om ditt barn är nära 140 cm kan de simma. Det är upp till ansvarig besättningsmedlems beslut om barnet är tillräckligt vuxet och det är säkert att simma för barnet. 

Nej, en överlevnadsdräkt i dubbla lager, som du lägger över dina vanliga kläder, kommer att hålla dig isolerad från kallt vatten.
Simning är frivilligt – så om du inte känner för det behöver du inte göra det.

Att gå på havsis är endast tillåtet när isen är fast och minst 20 cm tjock. Tidiga vinterkryssningar tillåter kanske inte promenader på isaktivitet.
Kapten fattar ett beslut när det är säkert att gå på is på varje kryssning.

Fartyget är inte rullstolsanpassat på grund av höga trösklar runt fartyget som krävs för att hålla vatten vid översvämning.

Under kryssningen serveras inga måltider, men snacks och drycker kan köpas från cafeterian ombord.
Icebreaker buffé lunch erbjuds mot extra kostnad i restaurangen på stranden efter morgonkryssningen och före eftermiddagskryssningen.
Gluten- och laktosintolerans beaktas i alla måltider. Vegetariska måltider erbjuds.

Det finns ingen gränskontroll mellan Finland och Sverige, körningen sker utan stopp. Även om enstaka kontroller kan ske. Vänligen ha även giltig legitimation med dig.
Om du innehar Schengenvisum är samma visum giltigt för båda länderna och engångsvisum även giltigt för korsbröder inom Schengenområdet flera gånger. 

Om gränsen till Finland eller Sverige är stängd på grund av nödlåsning, kommer alla kryssningar att ställas in och din betalning återbetalas till fullo. 
Om landet där du reste ifrån stänger och reser utanför landet är förbjudet av fritidsskäl, gäller standard avbokningsregler.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av covid, hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Inga avbokningsavgifter tas ut om du avbokar din bokning 31 eller fler dagar före kryssningens avgång.
25€ bokningsavgifter per person är ej återbetalningsbara. 
Om du avbokar 30 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avbokningsavgift.
I händelse av "no show", att vara försenad till kryssningsavgång eller upphämtning av bussen vilket resulterar i att avgången missas, tillkommer 100 % avbokningsavgift.
Avbokningsavgifter tas ut vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinska skäl.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Om vår isbrytarkryssning ställs in på grund av väderförhållanden eller brist på passagerare kommer du att erbjudas ett alternativt kryssningsdatum eller -tid.
Om inget av alternativen passar dig får du full återbetalning.

Vi utövar inte rabattkuponger. Då och då har vi flashförsäljning i våra sociala mediekanaler så följ oss på vår instagram (@polar.explorer.icebreaker) och på facebook (polarexplorericebreaker) för att hålla ett öga på dem.