Finska Lappland – huvudattraktioner

Planerar du att besöka finska Lappland? Se till att ta allt det bästa från din resa. 

Besök Rovaniemi

  • Jultomten: Tomtens hem och huvudstad i finska Lappland Rovaniemi är ett måste för ett besök i Lappland. Du kan korsa polcirkeln och få polcirkelcertifikat med ditt namn. Besök jultomtens kontor och få ett personligt möte med jultomten.
  • Ren- och huskysafari är äventyr för en hel familj. Luta dig om renarnas livscykel, ta en avkopplande renslädetur i snöig skog under norrskens himmel eller spännande husky-safari med självkörning.
  • Arctic Snow Hotel erbjuder glasigloo och snöigloo boende under Aurora Borealis himmel. Du kan beställa ett wake up call från Aurora Guard för att inte missa Northern Light på natten.
    Besök Snow Castle, ta en drink i Ice bar, ät Aurora-middag i mysig tipi eller i snörestaurangen.

Arktikum museumsutställning berättar om livet i de arktiska områdena natur och människor över hela världen, Aurora Borealis fenomen och Rovaniemis historia. Du kan beställa en guidad tur eller ta en ljudguide på museet.

Ranua Zoo som ligger 85 km från Rovaniemi är en fantastisk upplevelse för alla. Du kan hitta många arter av arktiska djur i djurparken Ranua.

Olika snöskotersafari pågår dagligen. Du kan kombinera skoteråkning med husky- eller renfarmsbesök eller ta en snöskotersafari på natten för att jaga Aurora Borealis.

Besök Kemi

Inbäddat längs Bottenhavets norra stränder ligger den pittoreska finska staden Kemi. Kemi är först och främst känd för sitt snöslott "LumiLinna" och isbrytaren Sampo och Polar Explorer kryssningar.

  • LumiLinna Snow Castle -LumiLinna Snow Castle byggdes för första gången 1996 som en gåva till alla världens barn, och har spektakulär arkitektonisk design och många aktiviteter. Sedan dem byggs Kemi Snow Castle varje år och välkomnar besökare från slutet av januari till slutet av mars. Inne i Kemis snöslotts hisnande djup hittar du:
  • The Snow Restaurant: Från de noggrant konstruerade isborden och snöiga sittplatser täckta med renpäls till överflöd av isskulpturer och konstverk, ett besök på Snow Castle är inte komplett utan en måltid i den världsberömda Snow Restaurant.
  • Snökapellet: Som en av de främsta bröllopsplatserna i Finland är Snow Chapel mest känt för sin magnifika skönhet och mystiska lockelse som gör det till ett måste för älskare och smekmånadspar.
  • .Och mer: När du vandrar genom salarna på Kemis snöslott kommer du att upptäcka ett inbjudande äventyrsland för barn, en fullt fungerande teater, ett fantastiskt snöhotell och olika isbaserade utställningar, som alla kryllar av livliga ljus och stimulerande ljudeffekter.

Isbrytarskeppet Polar Explorer

Som den främsta attraktionen i den lugna staden Kemi tar denna fascinerande marina mammutar Polar Explorer Icebreakers dig på en fängslande kryssning genom Bottenvikens frusna vatten, en spännande resa som inkluderar:

Några av de mest fascinerande uppvisningarna av isbrytande kraft du någonsin kommer att se när fartyget bryter den täta frusna isen under skrovet, och skar ut en pittoresk väg i Bottenviken längs vägen.

Isbrytarens kapten kommer att skapa en isfri vattenpöl mitt i bukten, där du gör en flytande-överlevnadsdräkt innan du ger dig ut i ett trollbindande simpass.

En guidad tur på det gigantiska fartyget som täcker allt från kaptensbron på översta våningen till de livliga maskinrummen under ytan.

Alternativa Kemi Hotspots

Efter att ha tillbringat tid på Ice Breakers huvuddäck och besökt det ständigt populära Snow Castle, kanske du vill prova några av dessa platser och sevärdheter:

Kemi kyrka: Denna kyrka i gotisk väckelsestil invigdes 1902 och renoverades kraftigt 2003, vilket gör den till en av de visuellt mest attraktiva arkitektoniska inslagen i Kemi.

Bottenvikens nationalpark: Den här välkända parken grundades 1991 och visar ständigt föränderliga landskap på grund av de ständiga efterglaciala efterklangarna. Varje besök i denna park är distinkt och oefterhärmlig.

Gemstone Gallery: Denna juvelgalleria visar mer än 3,000 60 stenar från över XNUMX länder och en anmärkningsvärd kopia av den kejserliga statskronan i Storbritannien och är en av de mer intressanta sevärdheterna i Kemi.

Besök Ivalo

Ivalo och Kakslauttanens iglooby är kända om norrsken. På grund av den unika mängden mikroklimat med klara dagar under vintersäsongen är Ivalo och Kakslauttanen en av de bästa platserna att observera norrsken.

I Kakslauttanens iglooby kan du välja ett alternativ att bo i glasigloo eller i mysig trästuga. Du kan också välja igloo i kelo-glas – trähytt med glaskupol. Boende i glasigloo eller keloglasigloo ger dig en stor chans att se Aurora Borealis från din säng hela natten.

Jultomte-, ren-, husky- och skoteraktiviteter finns på plats. Dagliga turer organiseras till Santa Claus Village och polcirkeln i Rovaniemi och även för Icebreaker-kryssning.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan välja plats för hämtning och avlämning under bokningsprocessen. Priset kommer att beräknas därefter. Ditt bagage kommer att förvaras i bussen under turen. 

Ja, när du kommer med vår buss kan du förvara ditt bagage i bussen under hela resan. Ingen speciell reservation för bagage krävs.

Ja, du kan ta dig med din egen bil och parkera gratis vid kryssningsterminalen. Det finns ingen egentlig gräns mellan Finland och Sverige, du kan köra nonstop via gränsen.

Det finns ingen åldersgräns för att delta i en kryssning, barn i alla åldrar är välkomna ombord!
Överlevnadsdräkter finns i storlek 125 cm så om ditt barn är nära 125 cm kan de simma. Det är upp till ansvarig besättningsmedlems beslut om barnet är tillräckligt vuxet och det är säkert att simma för barnet. 

Nej, en överlevnadsdräkt i dubbla lager, som du lägger över dina vanliga kläder, kommer att hålla dig isolerad från kallt vatten.
Simning är frivilligt – så om du inte känner för det behöver du inte göra det.

Att gå på havsis är endast tillåtet när isen är fast och minst 20 cm tjock. Tidiga vinterkryssningar tillåter kanske inte promenader på isaktivitet.
Kapten fattar ett beslut när det är säkert att gå på is på varje kryssning.

Fartyget är inte rullstolsanpassat på grund av höga trösklar runt fartyget som krävs för att hålla vatten vid översvämning.

Lunch ombord kan tilläggas till specialpris 20 € per person vid bokning tillsammans med shuttlebuss. Lunch ombord utan reservation är 25 €.
Snacks och drycker kan köpas från cafeterian ombord.

Gluten- och laktosintolerans beaktas i alla måltider. Vegetariska måltider erbjuds.

Det finns ingen gränskontroll mellan Finland och Sverige, körningen sker utan stopp. Även om enstaka kontroller kan ske. Vänligen ha även giltig legitimation med dig.
Om du innehar Schengenvisum är samma visum giltigt för båda länderna och engångsvisum även giltigt för korsbröder inom Schengenområdet flera gånger. 

Om gränsen till Finland eller Sverige är stängd på grund av nödlåsning, kommer alla kryssningar att ställas in och din betalning återbetalas till fullo. 
Om landet där du reste ifrån stänger och reser utanför landet är förbjudet av fritidsskäl, gäller standard avbokningsregler.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av covid, hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Inga avbokningsavgifter tas ut om du avbokar din bokning 31 eller fler dagar före kryssningens avgång.
25€ bokningsavgifter per person är ej återbetalningsbara. 
Om du avbokar 30 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avbokningsavgift.
I händelse av "no show", att vara försenad till kryssningsavgång eller upphämtning av bussen vilket resulterar i att avgången missas, tillkommer 100 % avbokningsavgift.
Avbokningsavgifter tas ut vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinska skäl.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Om vår isbrytarkryssning ställs in på grund av väderförhållanden eller brist på passagerare kommer du att erbjudas ett alternativt kryssningsdatum eller -tid.
Om inget av alternativen passar dig får du full återbetalning.

Vi utövar inte rabattkuponger. 
Vi håller våra priser så låga som möjligt så att alla kan vara med.