En anmärkningsvärd finsk stad: Rovaniemi attraktioner, hotspots och historiska platser

Ända sedan grundandet 1453 har den pittoreska och pittoreska staden Rovaniemi vuxit, expanderat och gjort anspråk på landets spirande turistsektor; Det är dock viktigt att notera stadens ödmjuka början innan man undersöker dagens landskap.

Så låt oss ta en närmare titt på Rovaniemis intressanta ursprung och historia, och på Rovaniemis främsta attraktioner.

Rovaniemis historia

Smakämnen Samiska människor, som i dagligt tal kallas lappar or Laplanders, tillhör en inhemsk skandinavisk grupp som omfattar den stora majoriteten av Rovaniemis blodslinjer, varför de lokala sederna och samhälleliga normerna är fast förankrade i samiska ideologier och trosuppfattningar. Traditionellt ägnar de sig åt renskötsel.

Under 1450-talet kretsade Rovaniemiregionen helt kring små byar, djurhållningsgårdar och många jordbruksnav, även om fiske och jakt också var mycket vanligt. Det tog dock cirka 300 år för Rovaniemi att bli framträdande, och det mesta av dess tillväxt och expansion skedde under 1800-talet.

Under hela 19th århundradet genomgick provinsen Lappland seismiska ekonomiska förändringar på grund av utvecklingen av omfattande avverkningsplatser, mineralgruvor och andra lukrativa satsningar med stöd av regionens rikliga naturresurser. Som ett resultat blev Rovaniemi snabbt det främsta kommersiella centrumet i Lappland, och fortsätter att inneha titeln än i dag.

Moderna Rovaniemi

På grund av sitt sällsynta geografiska läge i norra Finland och unika topografiska särdrag har regionen kring Rovaniemi förblivit relativt orörd och orörd i många århundraden.

Följaktligen har denna pittoreska stad en oefterhärmlig blandning av traditionalism och modernitet, vilket har utlöst en betydande ökning av turistaktiviteten, med över 500,000 XNUMX internationella besökare bara under det senaste året.

Sevärdheter i Rovaniemi: Varför resa till Rovaniemi?

Oavsett om du vill delta i spännande naturturer, lärorika museiresor, spännande nattliga utflykter eller livliga shoppingutflykter, har Rovaniemis turistnäring verkligen något att erbjuda för alla; Men som alla erfaren jetsetter kommer att berätta är det viktigt att lyfta fram de mest populära attraktionerna. Du kommer att vilja fokusera på följande aktiviteter:

Ice Breaker Cruise: En bekväm pendelbuss hämtar dig från Rovaniemi, Kemi eller Levi och tar dig direkt till Polar Explorers officiella brygga, då du går ombord på den största turistiska Ice Breaker i världen. Under den hisnande tre timmar långa rundturen kommer du att kunna se den vidsträckta Bottenviken i all sin prakt, se fantastiska iskrossande visningar och till och med ta på dig en flytande överlevnadssvit innan du simmar i buktens isiga vatten. Denna unika isbrytarkryssning är en utflykt du helt enkelt inte får missa.

Santa Claus Village: Som huvudbostad för St. Nick och alla hans medhjälpare alver, är denna nöjespark med jultema genomgående ett av de största dragplåstren i hela Lappland. Från de överdådiga matställena och överdådiga butikerna till de allestädes närvarande tomteshowerna och spännande slädturer, den världsberömda Santa Claus Village är ett vinterlandskap – och inte bara för barn.

Arktikum Vetenskapsmuseum: Beläget i hjärtat av Rovaniemi vid stranden av Kemijoki älv, hittar du ett enastående museum med några av de mest otroliga infrastrukturella designerna och utställningarna i världen. Byggmaterialen är granit och furu. Den visuellt mest imponerande delen av Arktikum-anläggningen är den 172 meter långa glaskorridoren som fungerar som "Porten till norr".

Om du vill besöka fler finska städer och områden, Läs om Finska Lapplands huvudattraktioner- här.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan välja plats för hämtning och avlämning under bokningsprocessen. Priset kommer att beräknas därefter. Ditt bagage kommer att förvaras i bussen under turen. 

Ja, när du kommer med vår buss kan du förvara ditt bagage i bussen under hela resan. Ingen speciell reservation för bagage krävs.

Ja, du kan ta dig med din egen bil och parkera gratis vid kryssningsterminalen. Det finns ingen egentlig gräns mellan Finland och Sverige, du kan köra nonstop via gränsen.

Det finns ingen åldersgräns för att delta i en kryssning, barn i alla åldrar är välkomna ombord!
Överlevnadsdräkter finns i storlek 125 cm så om ditt barn är nära 125 cm kan de simma. Det är upp till ansvarig besättningsmedlems beslut om barnet är tillräckligt vuxet och det är säkert att simma för barnet. 

Nej, en överlevnadsdräkt i dubbla lager, som du lägger över dina vanliga kläder, kommer att hålla dig isolerad från kallt vatten.
Simning är frivilligt – så om du inte känner för det behöver du inte göra det.

Att gå på havsis är endast tillåtet när isen är fast och minst 20 cm tjock. Tidiga vinterkryssningar tillåter kanske inte promenader på isaktivitet.
Kapten fattar ett beslut när det är säkert att gå på is på varje kryssning.

Fartyget är inte rullstolsanpassat på grund av höga trösklar runt fartyget som krävs för att hålla vatten vid översvämning.

Lunch ombord kan tilläggas till specialpris 20 € per person vid bokning tillsammans med shuttlebuss. Lunch ombord utan reservation är 25 €.
Snacks och drycker kan köpas från cafeterian ombord.

Gluten- och laktosintolerans beaktas i alla måltider. Vegetariska måltider erbjuds.

Det finns ingen gränskontroll mellan Finland och Sverige, körningen sker utan stopp. Även om enstaka kontroller kan ske. Vänligen ha även giltig legitimation med dig.
Om du innehar Schengenvisum är samma visum giltigt för båda länderna och engångsvisum även giltigt för korsbröder inom Schengenområdet flera gånger. 

Om gränsen till Finland eller Sverige är stängd på grund av nödlåsning, kommer alla kryssningar att ställas in och din betalning återbetalas till fullo. 
Om landet där du reste ifrån stänger och reser utanför landet är förbjudet av fritidsskäl, gäller standard avbokningsregler.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av covid, hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Inga avbokningsavgifter tas ut om du avbokar din bokning 31 eller fler dagar före kryssningens avgång.
25€ bokningsavgifter per person är ej återbetalningsbara. 
Om du avbokar 30 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avbokningsavgift.
I händelse av "no show", att vara försenad till kryssningsavgång eller upphämtning av bussen vilket resulterar i att avgången missas, tillkommer 100 % avbokningsavgift.
Avbokningsavgifter tas ut vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinska skäl.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Om vår isbrytarkryssning ställs in på grund av väderförhållanden eller brist på passagerare kommer du att erbjudas ett alternativt kryssningsdatum eller -tid.
Om inget av alternativen passar dig får du full återbetalning.

Vi utövar inte rabattkuponger. 
Vi håller våra priser så låga som möjligt så att alla kan vara med.