Betalnings- och avbokningsvillkor

30 € bokningsavgift per person (inklusive spädbarn) debiteras vid bokningstillfället. Slutbetalning debiteras 30 dagar före kryssningsdatumet. Om bokning görs 30 dagar eller mindre före kryssningens avgång debiteras full betalning omedelbart.

No cancellation fees are charged if cancelled 31 or more days before cruise departure. 30 € booking fees per person are non-refundable.
Vid avbokning 30 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avgift.

I händelse av "no show", att vara försenad till kryssningsavgång eller upphämtning av bussen vilket resulterar i att avgången missas, tillkommer 100 % avbokningsavgift. Ombokning är en fråga om tillgänglighet och mot extra kostnad 50€ per person.

Avbokningsavgifter tas ut vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinska skäl. Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.
Alla avbokningar och ändringar måste göras skriftligen och dateras inom kontorstid i Finland (08:00-16:00, +2 GMT, mån-fre) via e-post [e-postskyddad]

Kryssningsdatum och tid kan ändras när som helst, men senast 72 timmar före kryssningens avgång. Kryssnings- eller kryssningspaketpriset betalas enligt det slutliga valet av kryssning.
Förändringar är en fråga om tillgänglighet.
I händelse av datumändring, kryssningar stoppas, avbokningsfristen räknas baserat på det ursprungliga bokningsdatumet.

POLAR EXPLORER BEHÅLLER RÄTTIGHETERNA
– att ändra tidtabeller/innehåll för Icebreaker-kryssningarna på grund av is- eller väderförhållanden eller annan liknande force majeure-situation. Polar Explorer ska inte hållas ansvarig för någon kompensation för förlust av tillfredsställelse i händelse av oförutsägbara ogynnsamma väderförhållanden.
– att avboka en kryssning i händelse av brist på lämpligt antal passagerarreservationer. Vid avbokning av kryssning erbjuds passagerare antingen alternativt fartyg/tid/datum eller full återbetalning.

BUSS
Var noga uppmärksam på platsen och tiden du valde för upphämtning av isbrytarens buss. Upphämtningstiden är alltid lokal tid för upphämtningsplatsen.
När du planerar andra aktiviteter, transporter, tänk på att förseningar kan uppstå.

TIDSZONER
När du kommer från Finland, vänligen observera att Finland ligger en timme före Sverige och kryssningsavgångstider presenteras med båda tiderna.

TIDIG SÄSONGSKRYSSNING I DECEMBER
Kryssningar i början av december körs normalt under alla isförhållanden. Observera att is och dess tjocklek inte garanteras förrän i mitten av december. Genom att boka isbrytarkryssning i början av december accepterar passagerare kryssning under möjliga svaga eller "ingen is"-förhållanden. Att gå på is kanske inte är tillgängligt förrän i början av januari.

SIMMAKTIVITET
Polar Explorer Oy ska inte hållas ansvarigt för någon ersättning för förlorad tillfredsställelse i händelse av inställd simning av säkerhetsskäl eller oförutsägbara ogynnsamma väderförhållanden.

FÖRSENINGAR
Polar Explorer Oy ska inte hållas ansvarigt för någon ersättning för förluster orsakade av förseningar på grund av väderförhållanden, vägtrafik och andra händelser.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan välja plats för hämtning och avlämning under bokningsprocessen. Priset kommer att beräknas därefter. Ditt bagage kommer att förvaras i bussen under turen. 

Ja, när du kommer med vår buss kan du förvara ditt bagage i bussen under hela resan. Ingen speciell reservation för bagage krävs.

Ja, du kan ta dig med din egen bil och parkera gratis vid kryssningsterminalen. Det finns ingen egentlig gräns mellan Finland och Sverige, du kan köra nonstop via gränsen.

Det finns ingen åldersgräns för att delta i en kryssning, barn i alla åldrar är välkomna ombord!
Överlevnadsdräkter finns i storlek 125 cm så om ditt barn är nära 125 cm kan de simma. Det är upp till ansvarig besättningsmedlems beslut om barnet är tillräckligt vuxet och det är säkert att simma för barnet. 

Nej, en överlevnadsdräkt i dubbla lager, som du lägger över dina vanliga kläder, kommer att hålla dig isolerad från kallt vatten.
Simning är frivilligt – så om du inte känner för det behöver du inte göra det.

Att gå på havsis är endast tillåtet när isen är fast och minst 20 cm tjock. Tidiga vinterkryssningar tillåter kanske inte promenader på isaktivitet.
Kapten fattar ett beslut när det är säkert att gå på is på varje kryssning.

Fartyget är inte rullstolsanpassat på grund av höga trösklar runt fartyget som krävs för att hålla vatten vid översvämning.

Lunch ombord kan tilläggas till specialpris 20 € per person vid bokning tillsammans med shuttlebuss. Lunch ombord utan reservation är 25 €.
Snacks och drycker kan köpas från cafeterian ombord.

Gluten- och laktosintolerans beaktas i alla måltider. Vegetariska måltider erbjuds.

Det finns ingen gränskontroll mellan Finland och Sverige, körningen sker utan stopp. Även om enstaka kontroller kan ske. Vänligen ha även giltig legitimation med dig.
Om du innehar Schengenvisum är samma visum giltigt för båda länderna och engångsvisum även giltigt för korsbröder inom Schengenområdet flera gånger. 

Om gränsen till Finland eller Sverige är stängd på grund av nödlåsning, kommer alla kryssningar att ställas in och din betalning återbetalas till fullo. 
Om landet där du reste ifrån stänger och reser utanför landet är förbjudet av fritidsskäl, gäller standard avbokningsregler.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av covid, hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Inga avbokningsavgifter tas ut om du avbokar din bokning 31 eller fler dagar före kryssningens avgång.
25€ bokningsavgifter per person är ej återbetalningsbara. 
Om du avbokar 30 dagar före kryssningsavgång eller senare debiteras 100 % avbokningsavgift.
I händelse av "no show", att vara försenad till kryssningsavgång eller upphämtning av bussen vilket resulterar i att avgången missas, tillkommer 100 % avbokningsavgift.
Avbokningsavgifter tas ut vid avbokning av någon anledning, inklusive restriktioner på grund av covid-19 och medicinska skäl.
Vi rekommenderar att du köper en reseförsäkring som täcker kostnader orsakade av avbokningar på grund av hälsotillstånd eller andra omständigheter som hindrar resan.

Om vår isbrytarkryssning ställs in på grund av väderförhållanden eller brist på passagerare kommer du att erbjudas ett alternativt kryssningsdatum eller -tid.
Om inget av alternativen passar dig får du full återbetalning.

Vi utövar inte rabattkuponger. 
Vi håller våra priser så låga som möjligt så att alla kan vara med.