Suomen Lappi – tärkeimmät nähtävyydet

Suunnitteletko matkaa Suomen Lappiin? Muista ottaa matkaltasi kaikki parhaat puolet. 

Käy Rovaniemellä

  • Joulupukki: Joulupukin koti ja Suomen Lapin pääkaupunki Rovaniemi on pakko käydä Lapissa. Voit ylittää napapiirin ja saada nimesi napapiirin sertifikaatin. Vieraile Joulupukin toimistossa ja sovi henkilökohtainen tapaaminen joulupukin kanssa.
  • Poro- ja huskysafari on seikkailu koko perheelle. Tutustu poron elinkaareen, käy rentouttavalla porovaljakkoajelulla lumisessa metsässä Aurora-taivaan alla tai jännittävälle husky-autosafarille.
  • Arctic Snow Hotel tarjoaa lasi-iglu- ja lumi-iglumajoitusta Aurora Borealis -taivaan alla. Voit tilata herätyksen Aurora Guardilta, jotta et missaa revontulia yöllä.
    Vieraile Snow Castlessa, ota drinkki Ice-baarissa, nauti Aurora-illallinen kodikkaassa tiipiessä tai lumiravintolassa.

Arktikum-museonäyttely kertoo arktisten alueiden elämästä luonnosta ja ihmisistä ympäri maapalloa, Aurora Borealis -ilmiöstä ja Rovaniemen historiasta. Voit tilata opastetun kierroksen tai ottaa äänioppaan museosta.

Rovaniemeltä 85 km:n päässä sijaitseva Ranuan eläintarha on hieno elämys kaikille. Ranuan eläinpuistosta löytyy monia arktisia eläinlajeja.

Erilaisia ​​moottorikelkkasafareita järjestetään päivittäin. Voit yhdistää moottorikelkkailun husky- tai porotilavierailuihin tai lähteä yömoottorikelkkasafarille metsästämään Aurora Borealis -kukkulaa.

Vieraile Kemissä

Selkämeren pohjoisrannalla sijaitsee viehättävä suomalainen Kemin kaupunki. Kemi on ennen kaikkea kuuluisa Lumilinnastaan ​​"LumiLinna" ja jäänmurtaja Sampo ja Polar Explorer -risteilyt.

  • LumiLinnan lumilinna -Ensimmäistä kertaa vuonna 1996 lahjaksi kaikille maailman lapsille rakennetussa LumiLinnan lumilinnassa on näyttäviä arkkitehtonisia suunnitelmia ja monia aktiviteetteja. Heidän jälkeensä Kemin lumilinnaa rakennetaan joka vuosi ja se toivottaa vieraita tammikuun lopusta maaliskuun loppuun. Kemin Lumilinnan henkeäsalpaavista syvyyksistä löydät:
  • Lumiravintola: Huolellisesti rakennetuista jääpöydistä ja lumisista poron turkista päällystetyistä istuimista lukuisiin jääveistoksiin ja taideteoksiin – vierailu Lumilinnaan ei ole täydellinen ilman ateriaa maailmankuulussa Snow Restaurantissa.
  • Lumikappeli: Lumikappeli yhtenä Suomen parhaista hääpaikoista tunnetaan parhaiten upeasta kauneudesta ja mystisestä viehätysvoimastaan, mikä tekee siitä näkemisen arvoisen ystäville ja häämatkapareille.
  • ...Ja enemmän: Kun vaeltelet Kemin Lumilinnan halleissa, löydät kutsuvan lasten seikkailumaan, täysin toimivan teatterin, upean Lumihotellin ja erilaisia ​​jääpohjaisia ​​näyttelyitä, jotka kaikki ovat täynnä eloisia valoja ja virikkeitä. ääniefektit.

Jäänmurtajalaiva Polar Explorer

Hiljaisen Kemin kaupungin tärkein nähtävyys on tämä lumoava merimammutti Polar Explorer -jäänmurtaja, joka vie sinut kiehtovalle risteilylle Perämeren jäätyneiden vesien halki, innostavalle matkalle, joka sisältää:

Joitakin kiehtovimmista jäänmurtovoiman esityksistä, joita tulet koskaan näkemään, kun laiva rikkoo rungon alla olevan tiheän jäätyneen jään ja luo matkan varrella kuvallisen polun Perämereen.

Ice Breaker's Captain kaivaa jäättömän vesialtaan keskelle lahtea, jossa voit pukea kellunta-selviytymispuvun ennen lumoavaa uintia.

Opastettu kierros valtavaan alukseen, joka kattaa kaiken ylimmän kerroksen kapteenin sillasta aina pinnan alla oleviin vilkkaisiin konehuoneisiin.

Vaihtoehtoiset Kemin hotspotit

Vietettyäsi aikaa Ice Breakerin pääkannella ja vieraillut alati suositussa lumilinnassa, saatat haluta kokeilla joitain näistä paikoista ja nähtävyyksistä:

Kemin kirkko: Tämä vuonna 1902 vihitty goottilainen herätyskirkko kunnostettiin voimakkaasti vuonna 2003, joten se on yksi visuaalisesti viehättävimmistä arkkitehtonisista kohteista Kemissä.

Perämeren kansallispuisto: Tämä vuonna 1991 perustettu tunnettu puisto esittelee jatkuvasti muuttuvia maisemia jääkauden jälkeisten jatkuvien jälkikaiuntojen vuoksi. Jokainen vierailu tähän puistoon on ainutlaatuinen ja jäljittelemätön.

Jalokivi Galleria: Yli 3,000 kiveä yli 60 maasta ja merkittävä kopio Ison-Britannian keisarillisen valtion kruunusta esittelevä jalokivigalleria on yksi Kemin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä.

Vieraile Ivalossa

Ivalo ja Kakslauttasen iglukylä ovat kuuluisia revontulia. Ainutlaatuisen mikroilmastollisen kirkkaiden taivaanpäivien vuoksi talvikaudella Ivalo ja Kakslauttanen ovat yksi parhaista paikoista Aurora Borealisin havainnointiin.

Kakslauttasen iglukylässä voit valita yöpymisvaihtoehdon lasiiglussa tai viihtyisässä puumökissä. Voit myös valita kelo-lasi-iglun – puisen lasikupullisen mökin. Lasi-iglussa tai kelo-lasi-iglussa majoittuminen antaa sinulle hyvän mahdollisuuden nähdä Aurora Borealis sängystäsi koko yön.

Paikan päällä on tarjolla joulupukki-, poro-, husky- ja moottorikelkkatoimintaa. Päivittäisiä retkiä järjestetään Rovaniemen Joulupukin Pajakylään ja Napapiirille sekä Jäänmurtajaristeilylle.

FAQ

Useimmat kysymykset ja vastaukset

Kyllä, voit valita nouto- ja palautuspaikan varausprosessin aikana. Hinta lasketaan sen mukaan. Matkatavarasi säilytetään bussissa kiertueen aikana. 

Kyllä, kun tulet bussillamme, voit säilyttää matkatavarasi bussissa koko matkan ajan. Matkatavaroille ei vaadita erityistä varausta.

Kyllä, voit kulkea omalla autolla ja pysäköidä maksutta risteilyterminaaliin. Suomen ja Ruotsin välillä ei ole varsinaista rajaa, rajan kautta voi ajaa taukoamatta.

Risteilylle osallistumiselle ei ole ikärajaa, kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan!
Survival-pukuja on saatavana koossa 125 cm, joten jos lapsesi on lähellä 125 cm, hän osaa uida. On vastuullisen miehistön jäsenen päätettävissä, onko lapsi tarpeeksi aikuinen ja onko lapselle turvallista uida. 

Ei, kaksikerroksinen selviytymispuku, jonka puet tavallisten vaatteiden päälle, pitää sinut eristettynä kylmältä vedeltä.
Uiminen on vapaaehtoista, joten jos ei huvita, ei sitä tarvitse harrastaa.

Merijäällä kävely on sallittua vain, kun jää on kiinteää ja vähintään 20 cm paksu. Alkutalven risteilyt eivät välttämättä salli jäällä kävelyä.
Kapteeni tekee päätöksen, milloin jäällä on turvallista kävellä kullakin risteilyllä.

Alukseen ei pääse pyörätuolilla, koska aluksen ympärillä on korkeat kynnykset, jotka vaaditaan vedenpidätykseen tulvan sattuessa.

Lounas laivalla voidaan lisätä erikoishintaan 20 € per henkilö tilattaessa bussikuljetuksen kanssa. Lounas laivalla ilman varausta 25 €.
Välipaloja ja juomia voi ostaa laivan kahvilasta.

Gluteeni- ja laktoosi-intoleranssi huomioidaan kaikissa aterioissa. Kasvisruokaa on tarjolla.

Suomen ja Ruotsin välillä ei ole rajavalvontaa, ajo sujuu taukoamatta. Vaikka satunnaista tarkistusta voi tapahtua. Ota mukaan myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
Jos sinulla on Schengen-viisumi, sama viisumi pätee molempiin maihin ja kertatuloviisumi pätee myös veljien ylittämiseen Schengen-alueella useita kertoja. 

Mikäli Suomen tai Ruotsin raja suljetaan hätäsulun vuoksi, kaikki risteilyt perutaan ja maksusi palautetaan kokonaisuudessaan. 
Jos maa, josta matkustit, sulkeutuu ja matkustaminen maan ulkopuolelle on kiellettyä vapaa-ajan syistä, sovelletaan normaalia peruutusehtoa.
Suosittelemme ostamaan matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-taudin, terveydentilan tai muiden matkustamista estävän tilanteen aiheuttamien peruutusten aiheuttamat kulut.

Peruutusmaksua ei veloiteta, jos peruutat varauksesi vähintään 31 päivää ennen risteilyn lähtöä.
Varausmaksuja 25 € per henkilö ei palauteta. 
Jos peruutat 30 päivää ennen risteilyn lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Jos myöhästyy risteilyn lähdöstä tai bussin nouto, joka johtaa lähdön myöhästymiseen, veloitetaan 100 % peruutusmaksu.
Peruutusmaksut veloitetaan, jos peruutus jostain syystä, mukaan lukien COVID-19:stä ja lääketieteellisistä syistä johtuvat rajoitukset.
Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa terveydellisistä syistä tai muista matkustamista estävästä syystä aiheutuvat peruutukset.

Mikäli jäänmurtajaristeilymme peruuntuu sääolosuhteiden tai matkustajapulan vuoksi, sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen risteilypäivä tai -aika.
Jos mikään vaihtoehtoisista vaihtoehdoista ei sovi sinulle, saat täyden hyvityksen.

Emme käytä alennuskuponkeja. 
Pidämme hintamme mahdollisimman alhaisina, jotta kaikki voivat osallistua.